Producten


Rhododendron kwekerij Van Sluisveld specialiseerd zich sinds 1993 in de teelt van Rhododendron plantgoed, dit betreft een jaarlijkse productie van 300.000 tot 400.000 stuks. Met een aanbod van verschillende soorten Rhododendron plantgoed van hoogwaardige kwaliteit bedienen wij klanten in binnen- en buitenland.

Klantgerichtheid
Uiteraard kunnen wij voor u rhododendron plantgoed op maat aanbieden. Kweekt u in C3, C4 of C5 container dan hebben wij altijd het juiste plantgoed voor uw teelt. Ook kunnen wij het door u gewenste assortiment opkweken. Wenst u andere soorten dan kunnen we deze in ons assortiment opnemen. Vele soorten zijn beschikbaar.

Grote maten: Sinds 2004 kweken we grote maten Rhododendron, deze worden gekweekt in C2, C4, C7,5 en C10 container. Deze zijn beschikbaar in hybride en yakushimanum soorten. De grootte varieerd van 20 cm tot 120 cm.

Teeltwijze
Wij telen onze Rhododendron door middel van een zorgvuldig uitgewerkt teeltproces. In de maanden April en Mei worden de bewortelde stekken voor de eerste maal gepinceerd en gecontroleerd op kwaliteit. Vervolgens worden deze op de velden gezet om af te harden. Na 9 รก 10 dagen worden de Rhododendron op karren gezet om vervolgens in een 1 litercontainer te worden opgepot. In de maand Juli worden de planten voor de tweede maal gepinceerd voor een goede vertakking en kunnen de eerste planten in september worden uitgeleverd.

 
 
 
 
 
 
z